Konsten att vända en negativ tankebana

Det finns många anledningar till att personer fastnar i en negativ tankebana. En del får trubbel av olika anledningar i livet och det gör at de helt plötsligt får svårt att hålla ett positivt sinne levande. Om vi kan fånga de här personerna och presentera attraktionslagen för dem tror jag vi har mycket att vinna. Inte på det att attraktionslagen i sig kommer att göra en skillnad direkt utan det faktum att de faktiskt kan se att det finns mycket man kan styra med hjälp av sina egna tankar. Nu skriver jag om de och vi, men någonstans på vägen är det bra om vi är flera som försöker hjälpa till. Jag vet inte hur det är med er som läser, men jag tror att många som hittar till attraktionslagen idag kan se att de tidigare har varit mer negativa. En sak som attraktionslagen verkligen kan göra är att hjälpa en att hålla sig på ett mer positivt plan.

Enkla övningar för att tänka mer positivt

En bra övning för att vända sina tankar kan vara att man tänker sig om det är så att man ser glaset som halvfullt eller halvtomt. Den som ser glaset som halvfullt ser värdet i det som faktiskt finns kvar i glaset och att det finns något där. Det är lätt att använda den här tanken i andra sammanhang och uppskatta det man har i livet här idag. Tanken är lätt att använda sig av för att se status på sin egen nivå på tankarna.

Enkla övningar för att tänka mer positivt

Om du ser glaset som halvtomt kan det var en bra idé att börja fundera över vilka tankebanor du har som kan förändras. Dina tankar kommer att bli mer positiva om du har fokus på det du har kvar än de du av någon anledning inte har just nu. Om du har fokus på att glaset är halvtomt är det den tomma biten du ser och inte det du har framför dig just här och nu.

Var tacksam för de små sakerna

Om du känner att du fastnat i negativa banor kan det vara svårt att göra en stor förändring på kort tid. Det kan ofta vara lättare att göra en liten förändring och tänka smått. Gör små egna övningar och se vad du kan vara tacksam över har hänt tidigare under dagen. Ett annat bra sätt att vända en negativ trend är att helt enkelt ge lite av dig själv till andra. Vi har tidigare nämnt att ett leende kan göra otroligt mycket för en annan människa och får du ett leende tillbaka kan du på en gång få en mer positiv känsla inombords. Vi hoppas att de här tipsen ska ha hjälpt dig lite och det kommer mer roliga tips framöver. Målet med sidan är att dela med sig av kunskap och tips för att göra livet bättre för andra. Tillsammans kan vi skapa mycket bara genom att vara glada och positiva. En vision vi kan ha tillsammans under en lång tid framöver.