Jag önskade mig en Volvo V70 – del 2

Fortsättningen på del 1.

På den här tiden jobbade jag mycket och folk började fråga om jag inte skulle skaffa mig en finare bil. Nej, varför skulle jag det. Bilen fyllde varje dag sin funktion och jag var fullt nöjd med att köra den. Drömmen om min V70 hade jag sedan länge glömt bort eftersom den fortfarande inte gick inom min budget. Jag valde att ta de pengar jag tjänade varje månad och göra annat än att lägga på en bil. Om jag ska vara ärlig var jag väldigt nöjd med min situation. Visserligen hade jag säkert en dröm om den där finare bilen, men ibland får man välja. Det jag valde att lägga pengarna på gav mig mer lycka än en bil skulle göra. Den bil jag hade var jag tacksam över även om den var gammal och ful.

Den gamla Volvon börjar ge upp

Det finns ändå nackdelar med de gamla bilarna en av dem är att de går sönder. Eftersom jag hade bilen i jobbet slets den dessutom extra mycket. Varje dag körde jag den ungefär 13 mil och det tar på en gammal bil. Den fick dessutom stå ut med många kallstarter. Min gamla trotjänare till Volvo började mer och mer komma närmre slutet. Jag började få panik. Nu ville jag inte längre ha en till gammal bil som bara höll ett halvår. Jag behöver en bil som kunde hålla längre, som var lite bättre. Var skulle jag hitta en sådan? Mina pengar gick fortfarande till de som gav mig lycka och glädje och det ville jag inte göra avkall på. Jag började leta runt och med de få tusenlappar jag kunde skramla ihop var det inte mycket till bil jag kunde få.

Den gamla Volvon börjar ge upp

Ett av mina nöjen där jag lade mina pengar var i att investera i försäljningar av saker från konkursbon. Det här gjorde att jag ofta var inne och kolla på olika konkursauktioner och höll koll på vilka varor som var ute för dagen. En vecka dök det upp något intressant. På fordonsauktionen som de lade ut en gång per månad kom det in några intressanta bilar. Bland annat en vit V70. Det var min drömbil som visade sig. Jag hade kanske inte drömt om en vit bil, men mitt framför mig stod nu min V70. Priset var ovanligt lågt för att vara en V70 av den årsmodellen och det berodde på att en lampa på instrumentpanelen lös. Jag ringde till företag som höll i auktionen och tog mig för och åkte dit och kollade på bilen. Den gick som en klocka. Jag bestämde mig för att ta en chansning. Lade ett bud morgonen när auktionen skulle avslutas och bestämde mig för att inte kolla mer förrän auktionen var avslutad. När kvällen kom var jag stolt ägare till en V70 som jag skulle åka och hämta några dagar senare. Jag älskade min nya bil. Här stod jag nu med min drömbil som jag hade lyckats få för en tredjedel av marknadsvärdet. Ibland går det – det kanske bara tar några år innan man får det man önskade sig.