Jag önskade mig en Volvo V70 – del 1

Det finns många roliga historier att berätta om hur man kan få saker genom attraktionslagen. En historia som jag kan dela med mig av själv är hur jag fick min bil. Redan för många år sedan drömde jag om att ha en Volvo V70. Jag hade redan haft en äldre modell av V70 genom min dåvarande partner, men mina drömmar gick kring att ha modellen som kom efter 2001. För mig var det en omöjlighet rent ekonomiskt att ah en sådan bil och det fick fortsätta att vara en dröm. De bilar jag hade var gamla och ganska risiga, men jag var alltid tacksam för de bilarna ändå gav mig. En bil ger en ändå möjligheter till att spara tid och att ta sig från a till b enkelt.

Min jobbsituation förändras

Jag spenderade en tid utomlands och tanken var att jag skulle spara ihop en massa pengar. Det hände inte. Tvärtom kom jag hem pank och var faktiskt riktigt fattig under några månader. Den här tiden kändes lite hopplös, men jag kämpade på och bestämde mig för att göra något vettigt. Eftersom jag något år tidigare hade börjat tillämpa attraktionslagen i mitt liv var det något som fanns i bakhuvudet även här. Det första jag såg till att göra var att skapa möjlighet att få ett riktigt bra jobb. För det här jobbet behövde jag en bil. Jag hade ont om pengar, men lyckades köpa mig en hyfsat ok bil och kom igång med jobbet. Varje dag som jag jobbade fick jag ersättning för att jag använde min egen bil. Månad ett gick bra och jag lyckades få fler timmar på jobbet redan innan jag började.

Min jobbsituation förändras

Min situation hade gått från att vara halvkass till att börja bli säkrad redan på ett halvår. En stor vändning kom när jag lyckades få ihop tillräckligt med timmar en månad att jag om ikapp med allt jag ville komma ikapp med. Det här innebar att jag nu kunde börja spara pengar istället för att bara betala tillbaka på det jag hade halkat efter med. Jag kämpade på i några månader till och det gick sakta men säkert framåt. Bilen var kanske inte det jag allra helst önskade mig, men den var något jag verkligen behövde. Jag påbörjade det som var min dröm och kämpade på med mitt. En dag gick bilen sönder. Det var precis innan min semester och tur var nog det. Jag hade precis investerat i annat och det var lite skralt i kassan. Kostnaden för att laga bilen skulle bli väldigt hög och det var inte värt på min gamla bil. Semestern gick åt till att hitta en ny bil. Det blev en billig gammal Volvo från 90-talet. Den hade mycket rost och såg inte mycket ut för världen. Fördelen var att den var billig och precis som med den förra bilen fick jag ersättning varje dag som jag tog bilen till jobbet. Bilen tjänade in sin egen kostnad på en till två månader och jag gick hela tiden plus. Tacksam för varje meter den rullade!