De universella lagarna – del 1

Vi har tidigare nämnt de universella lagarna och då nämnt den första som är attraktionslagen. Sedan har vi även nämnt karmalagen. Enligt Abrahams Hicks finns det tre universella lagar som verkligen tillämpas i våra liv. Det talas ofta om tolv men i det här inlägget tänker vi prata om de tre som är viktigast för Abraham. För att kunna ta del av lagarna i sitt eget liv gäller det att förstå hur det fungerar och därför presenterar vi dem är en och en.

Attraktionslagen är nummer ett

Den lagn som är den viktigaste är den första och det är just attraktionslagen. Det är viktigt att kunna första attraktionslagen för om man inte gör det är det svårt att förstå de andra. För att kunna ta del av de andra lagarna är det viktigt att man verkligen har lärt sig hur den först fungerar. Idag är attraktionslagen ett begrepp som många känner till och det är populärt att lära sig använda den.

Attraktionslagen är nummer ett

Attraktionslagen är enkelt. Den går helt enkelt ut på att lika dras till lika. Det är därför det är viktigt att tänka på vem du är utåt sett om du vill att attraktionslagen ska vara något positivt i ditt liv. Det är den lag som är den allra mäktigaste i universum. Om du är på ett sätt är det det du får tillbaka. Gillar du att ge kommer du att få tillbaka av det du ger. Här gäller det också att komma ihåg att det inte är fysiska saker utan at vi ger av kärlek. Många talar idag om att de använder sig attraktionslagen. Sanningen är den att alla gör det. Det som kan vara skillnad är att en del är medvetna om att de använder sig av den medan andra inte är det. Allt påverkas av attraktionslagen hela tiden i livet.

Lagen om avsiktligt skapande

Nästa lag som du kommer att komma i kontakt med är den om avsiktligt skapande. Den här flyter ofta in i attraktionslagen och det är viktigt att förstå att det är nästa steg i den egna utvecklingen. Om du inte får den här att fungera riktigt som du önskar kan det bero på att du inte helt har lärt dig att förstå attraktionslagen. Lagen innebär kort och gott “det jag tänker på och det jag tror på eller förväntar mig – det är”. Vi har redan nämnt det tidigare, men då har det varit inbäddat när vi har beskrivit attraktionslagen. Lagen om avsiktligt skapande betyder att det du tänker på är det du får. Det spelar ingen roll om det är det du vill ha eller det du inte vill ha. Tänker du på det kommer det till dig. Tänk därför på det du vill ha i ditt liv istället för att ha fokus på det du inte vill ha. Det handlar om att utnyttja den kraft du själv har i tanken och på det sättet skapa bättre förutsättningar för att få det du vill ha i livet. Det är lätt att skapa något man inte önskar genom att ha fokus på fel saker.