Attraktionslagen och karmalagen

Vi har mest pratat om attraktionslagen här, men det finns en annan viktig universell lag som spelar en stor roll i våra liv. Det är karmalagen. Kort sammanfattat handlar det om att det du ger får du tillbaka. Det gäller även inom attraktionslagen och lite blir det som att de går hand i hand. För den oinvigde handlar det mycket om att kunna ge och det man ger får man tillbaka. När folk pratar om karmalagen talar de ofta om personer som gör något negativt och att de ska få tillbaka senare i livet. Vi vill gärna vända på det och se att det positiva man ger får man tillbaka vilket passar bättre när man vill skapa sig ett liv mer glädje och lycka.

Ge först – få sedan

Det är lätt att tala om att ge för att sedan kunna ta. Trevligare är om man först har möjlighet att ge och sedan kan få. Även om det inte är stor skillnad på att det faktiskt är något som kommer till en efter att man har gett har orden en väldigt stor skillnad i deras innebörd. Nu kanske du tänker att du har lite resurser och inte möjlighet att ge någon något, men där vill vi döda en myt på en gång.

Ge först – få sedan

När det kommer till att ge behöver det inte vara mycket. En dag gick jag förbi en pensionär som satt på en bänk och vilade med en kopp kaffe i handen. När jag gick förbi bjöd jag på ett leende och pensionärer sken upp som en sol. För mig var det här inget jag tänkte på när jag helt spontant bara log, men någonstans insåg jag hur viktig ett leende från en person till en annan kan vara. En liten form av glädje och kärlek som man delar med sig. Någon vecka senare hade jag en riktig dålig dag. Jag åkte iväg till IKEA för att jobba lite. Humöret var långt ifrån på topp och jag kände mig mest irriterade och less. Lite pengar hade jag också och tanken var att jag skulle köpa deras billiga kaffe och slå mig ner och jobba lite. När jag kom in på IKEA tyckte jag att kaffe från cafédelen såg mycket godare ut även om det kostade tre gånger mer än det andra. Trots att jag hade ont om pengar valde jag att ta det dyrare kaffet. Kvinnan i kassan gav mig ett leende och drog sitt kort vilket gav mig en rabatt. Visserligen var rabatten bara på två kronor, men för mig var det värd något mycket mer. Mitt i allt det negativa jag för dagen hade runt mig var det någon som såg mig och gav mig ett leende. Det kan vara enkelt om vi gör det enkelt. Ett leende kostar aldrig något och kan ge en annan människa så mycket. Det var dagens kloka ord som jag ville bjuda dig på. Det kommer mer bara du kommer ihåg att le lite och att göra bjuda på dig själv några gånger.